Algemene Audiovisuele Informatie

Laserbeamers voor aula’s, kerken en grote zalen

Panasonic PT-MZ880

De nieuwste generatie laserbeamers biedt grote voordelen bij gebruik in Aula’s, kerken en grote (vergader) zalen

Ten eerste zijn de kosten, inclusief een groot elektrisch projectiescherm, bekabeling en installatie een fractie van de kosten van een groot LED display. Daarnaast is de beeldgrootte een flink stuk groter dan de “betaalbare” LED displays. Daarmee is het doel van een dergelijke projectie dan ook direct bereikt. U kan uw boodschap helder, duidelijk en tegen een redelijk bedrag  overbrengen aan een grote groep mensen.

En, voor wie nog denk de beeldkwaliteit van een beamer minder is dan van een LED display komt bedrogen uit. De huidige generatie laserbeamers projecteren een helder beeld waarin de kleinste details goed zichtbaar zijn.

beamer installatie in aula van school

(laser) beamer installatie in aula van school – projectiebreedte 400cm – afstand beamer ca 15 meter van het scherm

Zelfs bij goede verlichte zalen zullen modellen, zoals de Panasonic laserbeamers van 8000 ansi lumen, zeer goede resultaten opleveren. Ook merken als Epson en Optoma leveren in deze klasse zeer geschikte modellen. Laat u daarbij goed adviseren over de optimale projectiegrootte. Een te groot scherm kan in  verlies van beeldkwaliteit resulturen. Te klein kan weer ten koste van de leesbaarheid gaan. In sommige ruimten kan het lastig zijn om de beamer aan het plafond te bevestigen – bijvoorbeeld als deze onvoldoende draagkracht beschikt. Vaak is het dan wel mogelijk de beamer te voorzien van een geschikte telelens en deze dan aan de wand, op grotere afstand te plaatsen.

beamer wand installatie in aula van school

beamer wand installatie in aula van school

Doorgaans zal de keuze vallen op een beamer van minimaal 7.000 ansi lumen (afhankelijk van lichtomstandigheden en projectiegrootte) en een resolutie van 1920×1200 pixels (WUXA/16:10).  Sommige laserbeamers in deze klasse zijn uitgevoerd met vaste lenzen en de “higher-end” modellen met wisselbare lenzen. Laat u vooraf goed adviseren over wat voor u de meest verstandige keuze is. Qua ingangen zullen de meeste beamers in dit segment  voorzien zijn van HDMI ingangen, maar let erop dat er ook een HBaseT aansluiting aanwezig is, zeker als u de beamer op grote afstand van de bron moet aansluiten.

Projecta Concept Electrol elektisch projectiescherm

Projecta Concept Electrol elektrisch projectiescherm

Let ook op de keuze van een goed elektrisch bedienbaar projectiescherm. Projecta levert kwalitatief zeer hoogwaardige projectieschermen in vrijwel alle maten. Deze kunnen worden uitgevoerd met extra kader aan de bovenzijde zodat het scherm op de perfecte hoogte kan worden geplaatst. In sommige gevallen kan ook gekozen worden voor een 1:1 formaat, zoals 300cm x 300cm of 400cm x 400cm zodat er extra wit kader is (kostentechnisch wat voordeliger dan extra zwart kader).

Meer weten over de voordelen van Laserbeamers in uw organisatie ? Neem dan contact met ons op.