8 voordelen die laserbeamers bieden

Geen dure lampen meer aanschaffen

Aangezien de lichtbron geen lamp is, maar de laserdiode is het niet meer nodig steeds dure beamerlampen aan te schaffen. De gemiddelde levensduur van de laserbron is ca 20,000 uren.

Lage onderhoudseisen- en kosten

Het steeds moeten vervangen van beamerlampen kan met name bij vaste installaties voor veel extra (arbeids) kosten zorgen. Ook het uitvallen van lampen op kritieke momenten kan voor veel extra kosten en ongemak zorgen. Laserbeamers hebben geen lampen meer gebruiken de laser als lichtbron dus is het vervangen hiervan niet noodzakelijk.

Efficienter energieverbruik

Beamerlampen zijn doorgaans erg inefficient (denk alleen maar aan de opwarm- en afkoelingstijd). Laserbeamers gebruiken de laser als lichtbron met als voordeel dat u op termijn veel minder energie verbruikt dan met een beamerlamp.

Direct aan- en uitzetten

Met de komst van laser als lichtbron is de tijd van lange afkoelingstijden voorbij. Laserbeamers kunnen snel aan- en uitgezet worden en zijn ook bestand tegen stroomuitval (in tegenstelling tot de meeste beamers die met lampen werken

Geen kwiklampen in een laserbeamer

Veel beamerlampen bevatten kwik en zijn derhalve een zwaardere belasting op het milieu.

Stabiele kleurenweergave

De consistentie van kleur is superieur bij laserbeamers, vooral in gebieden waar externe lichtbronnen de beeldkwaliteit verstoren. Voor grote locaties, zoals auditoria en amfitheaters, geven laserprojectoren een diepere kleur en consistente helderheid over langere afstanden. Een andere factor om te overwegen is de levenscyclus van lampen voor lampprojectoren. Hoe ouder de lampen worden, hoe minder beeldkwaliteit ze produceren qua kleur en helderheid.

Consistente helderheid

Lampen verliezen over tijd hun helderheid en dus neemt de kwaliteit van het beeld ook af. Laserprojectie zorgt voor consistente helderheid en beeldkwaliteit.

Flexibele installatie mogelijkheden

Laserbeamers bieden vaak 360° graden projectiemogelijkheden – in tegenstelling tot lamp gebaseerde modellen welke vaak vanwege het koelingssysteem beperkte installatiemogelijkheden hebben.